100% gesponsord door de zon

Het is steeds vaker het gesprek van de dag en ook de krant en het internet kun je niet meer openen zonder er mee geconfronteerd te worden; de ernstige gevolgen van de te hoge CO2-uitstoot.

CO2-uitstoot moet nu aangepakt worden

CO2 is een gas dat onzichtbaar en ongrijpbaar is, en verantwoordelijk voor grote schade aan ons klimaat. CO2-uitstoot vindt plaats door de verbranding van olie, kolen en aardgas, maar ook dieren en mensen stoten CO2 uit.

In het huidige tempo van uitstoot lopen we een zeer groot risico op onomkeerbare klimaatverandering. De komende jaren zullen we wereldwijd zichtbare gevolgen van de klimaatverandering zien, bijvoorbeeld bosbranden, smeltend ijs, en record temperaturen. Dit veroorzaakt natuurrampen, we moeten nu in actie komen!

Politiek en bedrijven moeten CO2-uitstoot voorkomen

Door de politiek wordt nagedacht hoe deze uitstoot verminderd kan worden.
In het Klimaatakkoord van Parijs 2015 zijn hierover met 195 landen wereldwijde afspraken gemaakt om per 2020 de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen met voor Nederland als doel om in 2050 de energievoorziening volledig duurzaam te hebben.
Er zijn inmiddels meerdere bedrijven die sneller willen handelen en als doelstelling hebben om in 2030 CO2-neutraal te zijn. Enkele voorbeelden hiervan zijn Google, IKEA, maar ook kleinere bedrijven als PC Uitvaart hebben voor 2030 een duurzame doelstelling neergelegd.

Wij verminderen CO2-uitstoot met zonne-energie

Een van de meest effectieve opties hiertoe is de gewone stroom vervangen door zonnestroom.
Door energie op te wekken met zonnepanelen stoot je geen CO2 uit en voorkom je het opwekken van elektriciteit met olie, kolen en aardgas.
Tijdens de productie van zonnepanelen komt wel CO2 los en daarom zijn zonnepanelen niet volledig CO2-vrij. Door zonne-energie op te wekken kun je deze uitstoot die tijdens de productie van de panelen is vrijgekomen na 2 jaar goedmaken en wekken ze nog minimaal 23 jaar stroom op.

Doe mee zakelijk en privé

Voor bedrijven is het interessant om zonnepanelen te plaatsen mede door de subsidieregeling die 23 november weer opengesteld wordt. Voor boeren is zonne-energie interessant om een extra inkomstenstroom te creëren waardoor je het bedrijf kan verduurzamen.
Privé gaan we ook andere keuzes maken. Heerlijke vegetarische gerechten, avontuurlijke Europese treinvakantie, en leuke, nieuwe, lokale en groene winkeltjes.

Het is een nieuwe levensstijl, 100% gesponsord door de zon.