Nederland Opgewekt ambassadeur HelemaalGroen

Coronapandemie leidt tot plasticpandemie
Het straatbeeld is sinds maart vorig jaar enorm veranderd. Restaurants en terrassen zijn gesloten, winkelstraten zien er verlaten uit en overal houden mensen anderhalve meter afstand van elkaar. We verstoppen onze gezichten noodgedwongen achter het inmiddels bekende mondmasker of mondkapje.

Sinds het Coronavirus ons steeds meer in zijn greep krijgt, proberen we er alles aan te doen om het tegen te gaan. Het is een serieus gevecht. Wat veel mensen niet weten is dat er naast de coronapandemie nog een andere vijand is ontstaan: de plasticpandemie.

Om de coronacrisis te bestrijden wordt er steeds meer gebruik gemaakt van beschermende plastic materialen (zoals handschoenen, schorten en mondkapjes), plastic schoonmaakdoekjes en plastic flesjes met desinfectiemiddel. Daarnaast maken supermarkten en maaltijdbezorgers weer vaker gebruik van plastic om hun producten te verpakken.

De feiten liegen er niet om: het gebruik van wegwerpplastic is hierdoor de afgelopen maanden met maar liefst 111% toegenomen. De plasticsoep verergert met de dag en je kunt de straat niet meer op zonder over een mondkapje te moeten stappen. Waarvan iedereen terecht denkt; “ieuw, die raap ik mooi niet op…”

HelemaalGroen en GAAN!
‘HelemaalGroen’ heeft hier actie op ondernomen en een app ontwikkeld om mensen te stimuleren om binnen de eigen woonomgeving zwerfvuil op te ruimen. De app is voor iedereen gratis te downloaden. Als je bij aanvang van een opruimactiviteit de app activeert en na afloop de route opslaat, verschijnt deze als een groen lijntje op de kaart van Nederland. Gaan! dus.
Na een maand verkleurt het groen naar oranje en na twee maanden naar bruin. Een mooie aanleiding om jouw route helemaal groen te houden. Dit maakt het voor iedereen mogelijk om op een simpele manier te helpen bij het opruimen van zwerfafval.

Nederland Opgewekt ambassadeur HelemaalGroen
Een geweldig initiatief zoals HelemaalGroen ondersteunen wij van harte. Nederland Opgewekt is met trots ambassadeur voor de komende 3 jaar.

DOE MEE! HelemaalGroen
Wil je ook helpen het zwerfvuil in de wereld te verminderen? Download dan de app van HelemaalGroen, activeer de app wanneer je te voet, met de fiets of scootmobiel op pad gaat en neem een tas mee zodat je al het zwerfafval dat je tegenkomt kunt meenemen en opruimen.

Samen kleuren we Nederland groen en werken we aan minder plastic in het milieu!